Hozzávalók:
200 g szeder
750 g alma
1/2 teáskanál fahéj
75 g hideg margarin
4 evőkanál liszt
75 g barna cukor
50 g dió
50 g zabkása
Elkészítés:
Hámozd meg az almát és vágd magjából 2 cm-es kockákra. Melegítsd elő a sütőt (4, 180 C). Egy edényben keverd össze a gyümölcsöket a fahéjjal, 1 evőkanál liszttel és 1 evőkanál cukorral, majd öntsd egy kisebb sütőformába.
Egy közepes edényben keverd össze a maradék cukrot, lisztet, diót, vajat és zabkását. Ha a vajat jól eldolgoztad, akkor szórd rá ezt az egészet a gyümölcsös alapra egyenletesen elosztva, majd helyezd 45 percre sütőbe.
Ez alatt a desszert teteje szép aranybarnává válik.
Még melegen tálaljuk. (ha lehet, akkor egy gombóc vanília jégkrémmel)