Citrom krém

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

( lemon curd )

Hozzávalók:citromkremm

 

3 tojás

125 citromlé

125 g margarin

200 g porcukor

2 pupos evőkanál reszelt ciomhéj

 

Elkészítés:

 

Fogj egy hőálló üvegtálat. Verj fel benne 3 tojást, majd adj hozzá a porcukrot, citromlevet és 2 pópozott evőkanál reszelt citromhéjat. Keverd jó alaposan össze.

Helyezd az üvegtálat egy forrásban lévő vízzel teli edény felé úgy, hogy a víz ne érintse a krémmel teli edény alját.

Kevergesd amíg fel nem melegszik, majd lassan add hozzá a felkockázot margarint és főzd még 10 percig folyamatos kevergetés mellett.

Akkor lesz jó, ha nem sűrűsödik be. Vegyük le a tűzről és hagyjuk kicsit hűlni. Ha már nem forró (de még meleg), akkor öntsüt át befőttes üvegbe.

Pirítósra kenve vagy sütemények kréméhez lehet felhasználni.

Hűtőben tároljuk!