Csokoládés körtetorta

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Hozzávalók:

 

4 közepes méretű körte

10 dkg étcsokoládé

10 dkg liszt

10 dkg lágy vajcsokitorta

1,5 teáskanál sütőpor

5 dkg cukor

1 cs vaníliás cukor

2 tojás

 

Elkészítés:

 

A csokit vízgőz felett megolvasztjuk. Amíg ez hűl, a körtét meghámozzuk, kimagozzuk és vékony cikkekre vágjuk. Egy 24-26 cm átmérőjű piteformát kivajazunk és az aljára helyezzük a körteszeleteket szépen, ízlésesen (ez lesz a tortánk teteje). A tésztához a vajat a cukorral habosra keverjük, beletesszük a langyos olvadt csokoládét, majd a tojásokat és a végén a sütőporos lisztet. Ezt a masszát kenjük a körtékre. Előmelegített sütőben nagyjából 20 percig sütjük 180 fokon. Kihűlve fogyasztjuk.