Hozzávalók:
1 kg ponty
2 kisebb fej vöröshagyma
3 sárgarépa
2 fehérrépa
fél zellergumó
1 zöldpaprika
1 paradicsom
2 babérlevél
1 citrom
2 evőkanál tárkonyecet
1 pohár tejföl
Elkészítés:
A húst felfejtjük a csontról és alaplevet főzünk belőle. A hús közben felszeleteljük kisebb darabokra. A felszeletelt hagymát egy kanál olajon üvegesre dinszteljük, majd hozzáadjuk a felvágott leveszöldséget, így még pár percet hagyjuk párolódni. Az alaplevet fél óra kis lángon történő főzése után leszűrjük és ráöntjük a már megpárolódott zöldségekre. Hozzáadjuk a fűszereket és pár percig főni hagyjuk, hogy átjárja ételünket. Ez után adjuk hozzá a hal húsát és főzzük még negyed órát. A végén ízlés szerint fűszerezzük. Savanyíthatunk rajta citromlével, tárkonyecettel és tejföllel.