Ananászos sertéscsíkok

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Hozzávalók:

0,5 kg sertés hús

25 dkg ananász darabokra vágva

2 evőkanál mogyoróolaj (rendes olajjal is helyettesíthető)

1,5 evőkanál sötét szója szósz

3 evőkanál aprított fokhagyma

2 evőkanál aprított koriander

2 teáskanál cukor

 

(pác)

2 teáskanál szójaszósz (világos)

2 teáskanál kínai rizsbor (vagy cherry)

1 teáskanál szezámolaj

2 teáskanál kukoricaliszt

 

Elkészítés:

A sertéshúst feldaraboljuk 5cm-es vékony csíkokra. A pácot elkészítjük majd húsdarabokat belehelyezzük és fél órát hagyjuk állni.

A wokot/sütőt felforrósítjuk beleöntjük a mogyoróolajat. Amikor elkezd füstölni az olaj, akkor hozzáadjuk a fokhagymát és néhány másodperc alatt aranysárgára pirítjuk. A húst kivesszük a pácból, és nagyjából 3 perc alatt, folyamatos kevergetés mellett átsütjük. Hozzáadjuk az ananász darabokat, a koriandert, a szójaszószt, cukrot és sütjük még 3 percig.