Fenyvesalji szarvasleves

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 

Hozzávalók:

 

60 dkg szarvashús

1 sárgarépa, 1 fehérrépa

15 dkg rókagomba

só, egész bors

1 evőkanál vaj

2 kiskanál apróra vágott petrezselyemzöld

1 citrom

2 evőkanál + 5 dkg liszt

2 db burgonya

1 tojássárgája

2 dl tejszín

 

Elkészítés:

(kb. 2 óra)

A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk majd összetörjük. Mikor kissé kihűlt hozzáadjuk a tojássárgáját, kevés vizet, sót és jól összedolgozzuk. Ebből a masszából nagyjából 1 cm átmérőjű gombócokat készítünk. A kockára vágott szarvashúst feltesszük főni, hozzátesszük az apróbb darabokra vágott előkészített zöldségeket a rókagombával együtt. Fogunk egy fűszerzacskót és beletesszük az egész borsot, vöröshagymát, fél citromot és a levesbe lógatjuk. Készítünk egy világos vajas rántást és miután kivettük levesünkből a fűszerzacskót, akkor besűrítjük vele a levest. Beletesszük a burgonya gombócokat is és lassan felforraljuk a levest. Ízesítjük még sóval, citromlével és hozzáadjuk a tejszínt, majd készre főzzük. A tetejére petrezselyemzöldet szórunk.