Könnyű, tejszínes kucsmagombamártás

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Hozzávalók:

 

3 dkg szárított kucsmagomba

1 evőkanál finomra vágott hagyma

1,5 dl cherry

2,5 dl tejszín

1 evőkanál vaj

só, őrölt fekete bors

 

Elkészítése:

 

A kucsmagombát kb. 2 órára hideg vízben áztatjuk. Ez után a vizet leöntjük róla és egy szűrőpapíron átszűrjük, hogy biztosan tiszta legyen. A gombákat negyedekre vagy félbe vágjuk, és a leszűrt vízben 20 percig főzzük. A finomra vágott hagymát vajban üvegesre pároljuk, majd felöntjük a cherryvel és a gomba levével. Ez után átpasszírozzuk, és felforraljuk. Csak ez után adjuk hozzá a kucsmagombát és a tejszínt. A mártást krémszerűre főzzük. Egy csipet sóval, borssal ízesítjük.

Jól illik tésztafélékhez és zöldséges húsételekhez.