Hozzávalók:
3 dkg szárított kucsmagomba
1 evőkanál finomra vágott hagyma
1,5 dl cherry
2,5 dl tejszín
1 evőkanál vaj
só, őrölt fekete bors
Elkészítése:
A kucsmagombát kb. 2 órára hideg vízben áztatjuk. Ez után a vizet leöntjük róla és egy szűrőpapíron átszűrjük, hogy biztosan tiszta legyen. A gombákat negyedekre vagy félbe vágjuk, és a leszűrt vízben 20 percig főzzük. A finomra vágott hagymát vajban üvegesre pároljuk, majd felöntjük a cherryvel és a gomba levével. Ez után átpasszírozzuk, és felforraljuk. Csak ez után adjuk hozzá a kucsmagombát és a tejszínt. A mártást krémszerűre főzzük. Egy csipet sóval, borssal ízesítjük.
Jól illik tésztafélékhez és zöldséges húsételekhez.