Máltai mártás

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Hozzávalók:

 

2 tojássárgája

2 evőkanál vérnarancslé

15 deka vaj

fél vérnarancs finomra vágott héja

2 evőkanál víz

1 evőkanál acetó balsemico (finom borecet)

fél teáskanál só

1 csipet cukor

1 csipet bors

 

Elkészítése:

 

A vizet, ecetet, sót és a narancshéjat egy kis edényben úgy forraljuk fel, hogy csak egy evőkanálnyi maradjon belőle, ezután lehűtjük. A tojás sárgákat a narancslével, egy csipet cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a felforralt narancsos ecetet. Ezután a mártásos edényt forró vízbe állítjuk (egy nagyobb edénybe) és a mártást addig keverjük, amíg sűrű krémszerű lesz. Ehhez fokozatos kevergetés mellett hozzákeverjük az apró darabokra vágott vajat. Egy csipetnyi borssal fűszerezzük.

Halhoz, spárgához és feketegyökérhez ajánlom.