Hozzávalók:
2 tojássárgája
2 evőkanál vérnarancslé
15 deka vaj
fél vérnarancs finomra vágott héja
2 evőkanál víz
1 evőkanál acetó balsemico (finom borecet)
fél teáskanál só
1 csipet cukor
1 csipet bors
Elkészítése:
A vizet, ecetet, sót és a narancshéjat egy kis edényben úgy forraljuk fel, hogy csak egy evőkanálnyi maradjon belőle, ezután lehűtjük. A tojás sárgákat a narancslével, egy csipet cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a felforralt narancsos ecetet. Ezután a mártásos edényt forró vízbe állítjuk (egy nagyobb edénybe) és a mártást addig keverjük, amíg sűrű krémszerű lesz. Ehhez fokozatos kevergetés mellett hozzákeverjük az apró darabokra vágott vajat. Egy csipetnyi borssal fűszerezzük.
Halhoz, spárgához és feketegyökérhez ajánlom.