Bolognai rakott krumpli

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Hozzávalók:

1 kg krumpli

35 dkg darált hús

4 db főtt tojás

1 doboz sűrített paradicsom

2 közepes fej vöröshagyma

10 dkg sajt

1 nagy doboz tejföl

4 gerezd fokhagyma

petrezselyemzöld

majoránna, oregáno, bazsalikom

olaj, só, bors

 

Elkészítés:

Főzzük meg a 4 db tojást, a vöröshagymát pedig nagyobb szeletekre vágva kevés olajon pároljuk meg. Ehhez adjuk hozzá a darált húst és ízlés szerint a fűszerezzük fel (só, bors, majoránna, oregáno, bazsalikom, három gerezd fokhagyma, sűrített paradicsom) Ezt főzzük nagyjából 10 percig, hogy összeérjenek az ízek. A még nyers krumplit hámozzuk meg és szeljük fel vastagabb karikákra. Egy tepsi aljára tegyünk egy kevés olajat és egy réteg krumplit. Ezt a réteget hintsük meg egy kevés sóval és borssal. Erre merjük rá a darált húst, s a tetejére helyezzük rá a szeletelt tojásokat, majd ismét a karikára vágott krumpli következik fedőrétegként. Az egészet fedjük be alufóliával és fél órára helyezzük forró sütőbe.

Amíg sül az ételünk, addig a tejfölt, reszelt sajtot, egy gerezd fokhagymát és petrezselyemzöldet keverjük össze. Ha eltelt a fél óra, akkor vegyük le a fóliát ételünkről és öntsük rá a sajtos-tejfölös öntetet. Fólia nélkül helyezzük vissza a sütőbe, amíg a sajt meg nem pirul a tetején.