Hozzávalók:
1 kg sertéscomb
1- 1,5 dl étolaj
ketchup, mustár, bors, só
ételízesítő, só
2 kisebb fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 db savanykás alma
Elkészítés:
A húst besózzuk és bekenjük a ketchup, mustár, ételízesítő és bors keverékével, majd 1 éjszakára hűtőbe hagyjuk, hogy összeérjenek az ízek és, hogy puhuljon a hús. Másnap egy mélyebb edénybe helyezzük a húst, meglocsoljuk étolajjal. A cikkekre vágott vöröshagymát, almát és fokhagymát köréje helyezzük. 2 dl vizet öntünk alá, és lefedjük alufóliával, így sütjük 1 órán keresztül. Az 1 óra elteltével levesszük a fóliát a húsról és tovább sütjük, időnként a levével meglocsoljuk. A húst egy deszkán szeletekre vágjuk. A tepsiben maradt szaftot, hagymát és almát alaposan összeturmixoljuk, és a hússzeletekre öntjük.
Köretként rizst vagy sült burgonyát tálalunk.