Gesztenyés tekercs

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Hozzávalók:

(tésztához)

25 dkg darált keksz

18 dkg margarin

10 dkg porcukor

1 evőkanál kókuszreszelék

2 kiskanál kakaópor

rum vagy rumaroma

 

(krémhez)

25 dkg gesztenyemassza

12 dkg margarin

8 dkg porcukor

fél tábla csokoládé

1-2 kiskanál rum

 

Elkészítés:

A tészta összes hozzávalóját összedolgozzuk. Úgy a jó, ha a cukor elolvadt benne. A gesztenyemasszát villával csomómentesre törjük majd a margarinnal, cukorral és a rummal jól összekeverjük, hogy a cukor is elolvadjon benne. (pár másodpercre akár mikróba is lehet tenni) Egy sütőpapírra a keksz massza felét téglalap lakúvá formáljuk, erre pedig a tölteék felét rákenjük. Ezt óvatosan a sütőpapír segítségével felgöngyöljük. A másik tekercset ugyan így készítjük el. Ha kész vannak, akkor hűtőbe tesszük őket egy órára. Kivéve e hűtőből bevonjuk a tetejüket csokoládéval.