Keksz süni

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Hozzávalók:

 

10 dkg margarin

50 dkg darált háztartási keksz

3 evőkanál cukrozatlan kakaópor

kb. 4 dl tej

10 dkg hosszúkás csíkokra vágott mandula

2 csomag vaníliás cukor

5 evőkanál kristálycukor

 

Elkészítése:

 

A kekszet a vaníliás és kristálycukorral, a puha (szobahőmérsékletű) margarinnal, a kakaóporral és a tejjel alaposan összedolgozzuk. Akkor jó, ha a cukor elolvadt benne.
Az így elkészült masszából kb. 32 db, diónyi nagyságú gömböt gyúrunk, melyeket kicsit hosszúkásra probálunk meg formálni, (süni alakúra). A mandulával megtűzdeljük, mintha ezek lennének a tüskéi. Akár csokoládéval is be lehet vonni a süniket vagy pedig beleforgathatjuk kókuszreszelékbe mielőtt még megtűzdeljük. Szemet cukorkából, francia drazséból formálhatunk.

Elkészíthető úgy is, hogy a süniket meghempergetjük kókuszreszelékben és azután helyezzük el a tüskéket és a szemet. A szemeket felvert tojásfehérjéből, francia drazséból, olvasztott fehér csokoládéból is készíthetjük