Hozzávalók:
10 dkg margarin
50 dkg darált háztartási keksz
3 evőkanál cukrozatlan kakaópor
kb.
10 dkg hosszúkás csíkokra vágott mandula
2 csomag vaníliás cukor
5 evőkanál kristálycukor
Elkészítése:
A kekszet a vaníliás és kristálycukorral, a puha (szobahőmérsékletű) margarinnal, a kakaóporral és a tejjel alaposan összedolgozzuk. Akkor jó, ha a cukor elolvadt benne.
Az így elkészült masszából kb. 32 db, diónyi nagyságú gömböt gyúrunk, melyeket kicsit hosszúkásra probálunk meg formálni, (süni alakúra). A mandulával megtűzdeljük, mintha ezek lennének a tüskéi. Akár csokoládéval is be lehet vonni a süniket vagy pedig beleforgathatjuk kókuszreszelékbe mielőtt még megtűzdeljük. Szemet cukorkából, francia drazséból formálhatunk.
Elkészíthető úgy is, hogy a süniket meghempergetjük kókuszreszelékben és azután helyezzük el a tüskéket és a szemet. A szemeket felvert tojásfehérjéből, francia drazséból, olvasztott fehér csokoládéból is készíthetjük