Kókuszdió

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Hozzávalók:

 

(külső massza):

1 zacskó daráltkeksz

2 evőkanál rum

5 dkg keserű kakaóporkksz

1 db tojás

30 dkg darált dió

15 dkg barna cukor

(belső massza):

10 dkg margarin

10 dkg kókuszreszelék

10 dkg porcukor

 

Szükség van még 1 zacskó kókuszreszelékre, valamint néhány szem dióra a díszítéshez

 

Elkészítés:

 

Összegyúrjuk a belső rész hozzávalóit és körülbelül 15 egyforma golyót formálunk belőle. Negyed órára hűvös helyre tesszük, hogy könnyen kezelhető kegyen.

Összegyúrjuk a külsejéhez valókat is és szintén 15 egyforma golyók készítünk belőle. Ezeket a golyókat kilapítjuk és ráhelyezzük a belső részt, majd külsővel teljesen beburkoljuk (mint a szilvás gombócot). Ha kész golyókat megforgatjuk a kókuszreszelékben, majd hűtőbe helyezzük. Tálaláskor forró vízbe mártott késsel kettévágjuk a golyókat és dióval díszítjük.