Morgós csúcs

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Hozzávalók:

 

(tésztához):

10 dkg darált keksz

20 dkg darált dió

25 dkg porcukor

8 dkg margarin

4 dkg kakaópor

Kristálycukor a díszítéshez, meggy a sütemény közepébe

(töltelékhez):

25 dkg gesztenyemassza

5 dkg porcukor

15 dkg darált háztartási keksz

10 dkg vaj

rum vagy rumaroma

 

Elkészítés:

 

A kekszet, diót, porcukrot és a kakaót összedolgozzuk, ha nagyon száraz és omlót a tészta, akkor kevés tejet adunk hozzá. Nagyjából 25 db gombóc készíthető belőle, melyeket a végül kristálycukorba forgatunk.

A gesztenyemasszát összedolgozzuk a keksszel, porcukorral, vajjal és egy kevés rummal.

A kekszes diómasszát belenyomkodjuk a formába (ez akár egy citromfacsaró is lehet) úgy, hogy a közepébe még beleférjen a töltelék. Beletesszük a meggyet a közepébe, majd a megmaradt üreget a gesztenyés masszával teljesen feltöltjük. A kristálycukor miatt könnyedén kirázható a formából a sütemény.