Tiramisu

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Hozzávalók:

1 csomag babapiskóta

1 csomag vaníliás puding

5 evőkanál cukor (vagy ízlés szerint)tiramisuu

1/2 liter tej

1 teáskanál zselatinpor

1 kis doboz tejföl (vagy joghurt, minél zsírosabb)

1 bögre erős nescafé (cukor és tej nélkül)

rum ízlés szerint

kakaópor

 

Elkészítés

A pudingot a zacskón található utasítás szerint elkészítem. Mikor már majdnem jó, még a főzés közben a forró tejbe belekeverem a zselatint is. Amikor már hűlt egy kicsit és nem forró, habverővel óvatosan hozzákeverem a tejfölt. A piskótákat belemártom a rumos kávéba. Egy réteg krém egy réteg piskóta, így rétegezem a tortaformába. A legfelső réteget meghintem kakaóporral és nagyjából fél napig hűtőben pihentetem. Ez után már szépen lehet szeletelni.