A tojásokat keményre főzzük és mielőtt még kihűl, meghámozzuk, majd apróra összetörjük (akár húsdarálón is ledaráljuk, így valóban pépes lesz). A vajat a tejföllel és a mustárral habosra keverjük, hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát. Felfűszerezzük, s végül a tojást is hozzákeverjük.
A krémet hidegen fogyasztjuk. Pirítósra kenve, paprikával, paradicsommal vagy újhagymával fogyasztjuk. (egy hétig is eláll a hűtőszekrényben)
Hozzávalók: 5 tojás1
evõkanál kefir
5 dkg vaj (vagy margarin)
1 kis fej vöröshagyma
1 evõkanál mustár
1 mokkáskanál currypor
1 púpozott mokkáskanál só
1 késhegynyi törött fekete bors.
Elkészítés: A tojásokat keményre fõzzük és mielőtt még kihűl, meghámozzuk, majd apróra összetörjük (akár húsdarálón is ledaráljuk, így valóban pépes lesz). A vajat a tejföllel és a mustárral habosra keverjük, hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát. Felfűszerezzük, s végül a tojást is hozzákeverjük.
A krémet hidegen fogyasztjuk. Pirítósra kenve, paprikával, paradicsommal vagy újhagymával fogyasztjuk. (egy hétig is eláll a hűtőszekrényben)