Joghurt torta

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Hozzávalók:

 

6 dl tejszín

6 evőkanál cukor

1 zacskó vaníliás cukor

3 joghurt

2,5 zacskó zselatin

vegyes gyümölcs

piskóta (babapiskóta is jó)

 

Elkészítés:

 

Vegyünk egy tortaformát (olyat aminek le lehet venni vagy ki lehet nyitni az oldalát) Az alját rakjuk ki egy sor piskótával (babapiskóta is tökéletes) A piskóták tetejére kerül majd a következő massza:

6 dl tejszínt, 6 evőkanál cukrot és l zacskó vaníliás cukrot verjük kemény habbá, majd a 3 doboz langyos joghurthoz adjunk hozzá 2,5 zacskó étkezési zselatint (kisebb fajta). Ezt a két masszát borítsuk egybe és a gyümölcsöket (ribizli, meggy, szeder, málna, őszibarack) hozzáadva keverjük meg jó alaposan.

Ha a piskótára ráöntöttük a masszát, akkor tegyük egy napra hűtőbe, hogy jobban összeálljon. A formából kivéve a tetejét díszíthetjük még gyümölcsdarabokkal.