Meggyes-habos torta

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Hozzávalók:

(piskótához)

4 tojássárgája

4 tojásfehérje

12 dkg kristálycukor

14 dkg liszt

3 dkg kakaópor

 

(gesztenyekrém)

15 dkg gesztenyemassza

4 dkg porcukor

3 cl rum

3 dl habtejszín

1 dkg zselatin

0,5 dl víz

0,5 dl konyakos meggylé

12 szem konyakos meggy

 

(díszítés)

5 dkg gesztenyepüré

6 szem koktélcseresznye

2 dkg csokoládés piskótamorzsa

 

 

Elkészítés:

A tojások sárgáját a cukor kb. 1/3-ával kikeverjük. A tojásfehérjét, a maradék cukorrot és egy csipetnyi sót kemény habbá verünk. A 2 habot könnyedén elkeverjük, majd hozzászitáljuk a kakaós lisztet. Óvatosan keverjük össze, hogy ne törjön. Ezt a krémet egy 18 cm-es tortaformában kisütjük. Ha kész a piskótánk, akkor hűlni hagyjuk, majd 3 egyenlő lapra szeleteljük. Később a konyakmeggy levével meglocsoljuk.

A zselatint a vízben feloldjuk. A gesztenyemasszát a rummal és a porcukorral simára keverjük. A konyakmeggyet összevágjuk apró darabokra és hozzáadjuk a gesztenyemasszánkhoz. Ehhez hozzáadjuk a még langyos zselatint és a felvert habtejszínt. A kapott krémet 3 részre osztjuk. Ebből 2 adaggal megtöltjük a piskótalapok közét, a harmadikkal pedig egyenletesen bevonjuk a tortánkat. 2-3 órát hűvös helyen állni hagyjuk.

A torta tetejét díszíthetjük úgy, hogy a piskótamorzsát a torta külsejére szórjuk, a kimaradt gesztenyepürét a torta tetejére kenjük vagy morzsoljuk. Valamint a kimaradt gesztenyemasszát habzsákba helyezzük és rózsákat nyomunk, amire koktélcseresznyéket helyezhetünk.