Hozzávalók:
(piskótához)
4 tojássárgája
4 tojásfehérje
12 dkg kristálycukor
14 dkg liszt
3 dkg kakaópor
(gesztenyekrém)
15 dkg gesztenyemassza
4 dkg porcukor
3 cl rum
1 dkg zselatin
12 szem konyakos meggy
(díszítés)
5 dkg gesztenyepüré
6 szem koktélcseresznye
2 dkg csokoládés piskótamorzsa
Elkészítés:
A tojások sárgáját a cukor kb. 1/3-ával kikeverjük. A tojásfehérjét, a maradék cukorrot és egy csipetnyi sót kemény habbá verünk. A 2 habot könnyedén elkeverjük, majd hozzászitáljuk a kakaós lisztet. Óvatosan keverjük össze, hogy ne törjön. Ezt a krémet egy 18 cm-es tortaformában kisütjük. Ha kész a piskótánk, akkor hűlni hagyjuk, majd 3 egyenlő lapra szeleteljük. Később a konyakmeggy levével meglocsoljuk.
A zselatint a vízben feloldjuk. A gesztenyemasszát a rummal és a porcukorral simára keverjük. A konyakmeggyet összevágjuk apró darabokra és hozzáadjuk a gesztenyemasszánkhoz. Ehhez hozzáadjuk a még langyos zselatint és a felvert habtejszínt. A kapott krémet 3 részre osztjuk. Ebből 2 adaggal megtöltjük a piskótalapok közét, a harmadikkal pedig egyenletesen bevonjuk a tortánkat. 2-3 órát hűvös helyen állni hagyjuk.
A torta tetejét díszíthetjük úgy, hogy a piskótamorzsát a torta külsejére szórjuk, a kimaradt gesztenyepürét a torta tetejére kenjük vagy morzsoljuk. Valamint a kimaradt gesztenyemasszát habzsákba helyezzük és rózsákat nyomunk, amire koktélcseresznyéket helyezhetünk.