(Ovo-lakto vegetáriánus recept)
Hozzávalók:
(rántott sajthoz)
30 dkg trappista sajt
2 db tojás
2 evőkanál darált dióbél
1 gerezd fokhagyma
1 evőkanál tejföl
só, bors,
liszt
morzsa
olaj
(püréhez)
60 dkg kockára vágott burgonya
30 dkg karikára vágott sárgarépa
1/2 pohár tejföl (zsírszegény)
5dkg vaj
só, bors
szerecsendió
Elkészítés:
A sajtot kb 16 szeletre vágjuk. A tojások fehérjét és sárgáját szétválasztjuk, ebből 1 tojás sárgáját félretesszük. A megmaradt tojásokat és a fehérjét egy evőkanál vízzel habosra keverjük. A félretett tojás sárgáját összekeverjük a dióbéllel, tejföllel, zúzott fokhagymával majd sózzuk, borsozzuk. Mindegyik sajtszeletet megkenjük ezzel a diós krémmelmajd páronként összeragasztjuk. Ez után lisztbe, tojásba, morzsába forgatjuk, majd újra tojásba és morzsába. Felforrósított olajba átsütjük.
A püréhez a burgonyát a sárgarépával együtt puhára főzzük, majd áttörjük (vajjal, tejföllel ízesítjük)