Hozzávalók:
1 kg kelkáposzta
25 dkg burgonya
3 dkg olaj
4 dkg liszt
3 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
köménymag
pirospaprika
őrölt bors, só
Elkészítés:
A megmosott káposztának vágjuk ki a torzsáját és vágjuk ujjnyi szeletekre. Rakjunk fel annyi vizet forrni, hogy éppen csak ellepje a káposztát, majd adjunk hozzá egy kevés sót és köménymagot. Lassú tűzön főzzük félpuhára és adjuk hozzá az apróbb darabokra vágott burgonyát. Ha a krumpli megpuhult, akkor adjuk hozzá a zsírral, liszttel, finomra vágott vöröshagymával, zúzott fokhagymával és egy késhegynyi pirospaprikával készített fűszeres rántást. A végén főzzük fel még egyszer és fűszerezzük ízlés szerint borssal, sóval és még egy kis köménymaggal, ha szükséges.