Kelkáposzta főzelék

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Hozzávalók:

 

1 kg kelkáposzta

25 dkg burgonya

3 dkg olaj

4 dkg lisztkelkaposzta

3 gerezd fokhagyma

1 fej vöröshagyma

köménymag

pirospaprika

őrölt bors, só

 

Elkészítés:

 

A megmosott káposztának vágjuk ki a torzsáját és vágjuk ujjnyi szeletekre. Rakjunk fel annyi vizet forrni, hogy éppen csak ellepje a káposztát, majd adjunk hozzá egy kevés sót és köménymagot. Lassú tűzön főzzük félpuhára és adjuk hozzá az apróbb darabokra vágott burgonyát. Ha a krumpli megpuhult, akkor adjuk hozzá a zsírral, liszttel, finomra vágott vöröshagymával, zúzott fokhagymával és egy késhegynyi pirospaprikával készített fűszeres rántást. A végén főzzük fel még egyszer és fűszerezzük ízlés szerint borssal, sóval és még egy kis köménymaggal, ha szükséges.