Rakott zöldségek

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Hozzávalók:

 

8 dkg szójakocka 3 kanál vegetában előre beáztatva

10 dkg barnarizs

1 kanál olaj

22 dkg sárgarépa

26 dkg cékla

15 dkg karfiol

30 dkg burgonya

25 dkg káposzta, vagy sütőtök

5-6 kelbimbó

só, olaj

5 szál petrezselyem zöldje

növényi tejföl

 

Elkészítése:

 

A zöldségeket fél ujjnyi vastagra, s olyan szeletekre vágjuk, (a karfiolon kívül). A legalább 1 órát ázott rizst, szójakockát a jénaink aljába tesszük, s majd két oldalról befelé haladva szép sorjában rakjuk a feldarabolt zöldségeket (cékla, burgonya, sárgarépa, káposzta). Megismételjük a sort, s a közepében kimaradt üres részre rakjuk bele a karfiol rózsákat a kelbimbóval. Tepsinket lefedjük, s forró sütőben összesütjük. Tálaláskor tejföllel meglocsoljuk, s megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel.