Hozzávalók:
1 fej vöröshagyma
1 deciliter étolaj
1/4 kg rizs
3 gerezd fokhagyma
10 dkg szójakocka
15 dkg gomba
1 kanál megtört lenmag
ízlés szerint majoránna
1 evőkanál lenmagpehely
1 fej savanyú káposzta
fél kg apró savanyú káposzta
2 kanál étolaj
pirospaprika, só
Elkészítés:
Az apróra vágott gombát és vöröshagymát megdinszteljük az olajon, majd hozzáadunk fél kávéskanál pirospaprikát és egy kevés sót. Felöntjük vízzel, hozzáadjuk a rizst és később, fövés közben hozzáadjuk még az összetört fokhagymát, majoránnát és szóját. Ha már félig megfőtt, a tűzről levéve belekeverjük a lenmagpelyhet, vagy megtört lenmagot.
A savanyú káposztafejet levelekre szedjük és az előbb leírt töltelékkel megtöltjük. A lábosunk aljára apró savanyú káposztát teszünk, majd ere rá a töltelékeket. Közé és a tetejükre szórjunk az apróból. Felöntjük vízzel, ellepje a töltelékeket, teszünk még rá egy kevés olajat és ízlés szerint piros paprikát. Lassú tűzön főzzük tovább, amíg a rizs meg nem fő a töltelékben. Tálaláskor meglocsoljuk növényi tejföllel.