Túrós rántott gombafejek

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Hozzávalók (4 személyre):

 

8 nagyobb csiperkegomba

10 dkg tehéntúró

4 tojás

0,5 dl ecet

1 csomó kapor

8dkg liszt

8 dkg zsemlemorzsa

3 dl olaj

3 evőkanál tejföl

őrölt gyömbér, só

 

Elkészítés:

(kb. 60 perc)

A gombákat megmossuk, majd enyhén ecetes vízzel leforrázzuk és lecsepegtetjük. A töltelékhez a túrót áttörjük, hozzáadunk 2 tojást, a finomra vágott kaprot, egy kevés sót és simára keverjük. 2-2 tombafejet összeragasztunk ezzel a töltelékkel és bepanírozzuk. Bő olajban aranybarnára sütjük. A tejfölből a kapor kimaradt részével és a gyömbérrel hideg mártást készítünk, ezt öntjük majd a gombára.

Köretnek párolt rizst vagy burgonyapürét tálalhatunk.