Almás, szedres omlós sütemény

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Hozzávalók:

200 g szeder

750 g almaalms_szed

1/2 teáskanál fahéj

75 g hideg margarin

4 evőkanál liszt

75 g barna cukor

50 g dió

50 g zabkása

 

Elkészítés:


Hámozd meg az almát és vágd magjából 2 cm-es kockákra. Melegítsd elő a sütőt (4, 180 C). Egy edényben keverd össze a gyümölcsöket a fahéjjal, 1 evőkanál liszttel és 1 evőkanál cukorral, majd öntsd egy kisebb sütőformába.

Egy közepes edényben keverd össze a maradék cukrot, lisztet, diót, vajat és zabkását. Ha a vajat jól eldolgoztad, akkor szórd rá ezt az egészet a gyümölcsös alapra egyenletesen elosztva, majd helyezd 45 percre sütőbe.

Ez alatt a desszert teteje szép aranybarnává válik.

Még melegen tálaljuk. (ha lehet, akkor egy gombóc vanília jégkrémmel)

 

Receptek

Hiredetés

Hirdetés

Belépés

Keresés

GoogleRecept keresés