Adventi aranyalma

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 

Hozzávalók:

 

50 dkg mélyhűtött vajas tészta

3 dkg süthető pudingpor

1,5 dl tej

5 dkg cukor

3 db alma

5 dkg barackíz

1 db tojás

 

Elkészítés:

 

A mélyhűtőből kivett tésztát 1-2 cm vastagra nyújtjuk és egy szaggatóval almaformákat vágunk ki belőle. Ezt kenjük le tojással és helyezzünk rá még egy újabb almaformájú tésztalapot aminek a közepét előtte pogácsa szaggatóval kivágtuk, ez egy peremet fog képezni. Középre a cukor ¾-ével ízesített, pudingot tesszük. Szeletelt almát helyezünk a pudingra, majd forró barackízzel lekenjük. A tésztát a felvert tojással kenjük le, hogy szép piros legyen. Egy kis cukorral meghintjük a süteményünk teljes felületét. Majd megsütjük.

 

Receptek

Hiredetés

Hirdetés

Belépés

Keresés

GoogleRecept keresés