Töltött káposzta

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Hozzávalók:

 

1 fej vöröshagyma

1 deciliter étolaj

1/4 kg rizs

3 gerezd fokhagyma

10 dkg szójakocka

15 dkg gomba

1 kanál megtört lenmag

ízlés szerint majoránna

1 evőkanál lenmagpehely

1 fej savanyú káposzta

fél kg apró savanyú káposzta

2 kanál étolaj

pirospaprika, só

 

Elkészítés:

 

Az apróra vágott gombát és vöröshagymát megdinszteljük az olajon, majd hozzáadunk fél kávéskanál pirospaprikát és egy kevés sót. Felöntjük vízzel, hozzáadjuk a rizst és később, fövés közben hozzáadjuk még az összetört fokhagymát, majoránnát és szóját. Ha már félig megfőtt, a tűzről levéve belekeverjük a lenmagpelyhet, vagy megtört lenmagot.

A savanyú káposztafejet levelekre szedjük és az előbb leírt töltelékkel megtöltjük. A lábosunk aljára apró savanyú káposztát teszünk, majd ere rá a töltelékeket. Közé és a tetejükre szórjunk az apróból. Felöntjük vízzel, ellepje a töltelékeket, teszünk még rá egy kevés olajat és ízlés szerint piros paprikát. Lassú tűzön főzzük tovább, amíg a rizs meg nem fő a töltelékben. Tálaláskor meglocsoljuk növényi tejföllel.

 

Receptek

Hiredetés

Hirdetés

Belépés

Keresés

GoogleRecept keresés