Kása golyók kókuszos-szilva öntettel

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Hozzávalók:

 

(kása golyók)

2 dl kukorica dara

4-6 dl víz

1 csésze beáztatott mazsola

ízlés szerint barnacukor vagy méz

kakaó ízlés szerint, csipet só

3-5 nagy evőkanál olaj

 

(szilva szósz)

egy nagy csésze magozott szilva

1 dl kókusz reszelék

1 teáskanál koriander

0,5 mokkáskanál fahéj

1 teáskanál menta

1 teáskanál kardamon

kevés chili, hogy pikáns íze legyen

méz ízlés szerint

 

Elkészítés:

 

A zsiradékon megpirítjuk a kukorica darát, majd felöntjük vízzel és a többi összetevővel sűrű kását készítek. Ha megkeményedett és jól összeállt, akkor golyókat gyúrunk belőle és megforgatjuk a kakaó porban. A szilva szósz összetevőiből sűrű lekvárszerű masszát főzünk és hozzáadjuk a kókusz reszeléket. Csak a végén édesítjük ízlés szerint.

Az elkészült kása golyókat tálaláskor szilva szósszal leöntve kínáljuk.

 

Receptek

Hiredetés

Hirdetés

Belépés

Keresés

GoogleRecept keresés