Mézes-szójás sertés csíkok

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 

Hozzávalók:

40 dkg sertéshús

1 evőkanál méz

3 evőkanál világos szója szósz

1 evőkanál napraforgó olaj

1 teáskanál Kínai öt-fűszer keverék

 

Elkészítés:

A húst vágjuk fel szeletekre és a többi alapanyagból készített pácba tegyük legalább fél órára. A serpenyőt/wok-ot forrósítsuk fel és gyorsan barnítsuk meg a hús mind 2 oldalát. Ez után öntsük hozzá a páclevünket és még 1 dl vizet. Kis lángon főzzük tovább negyed órán keresztül és így egy sűrű szószt kapunk a hús pedig megpuhul. Tálaláshoz a hússzeleteket vágjuk fel apróbb csíkokra és öntsük rá a besűrűsödött szósz. Rizzsel és zöldségekkel tálaljuk.

 

 

Receptek

Hiredetés

Hirdetés

Belépés

Keresés

GoogleRecept keresés