Csokoládés körtetorta
Hozzávalók:
4 közepes méretű körte
10 dkg étcsokoládé
10 dkg liszt
10 dkg lágy vaj
1,5 teáskanál sütőpor
5 dkg cukor
1 cs vaníliás cukor
2 tojás
Elkészítés:
A csokit vízgőz felett megolvasztjuk. Amíg ez hűl, a körtét meghámozzuk, kimagozzuk és vékony cikkekre vágjuk. Egy 24-26 cm átmérőjű piteformát kivajazunk és az aljára helyezzük a körteszeleteket szépen, ízlésesen (ez lesz a tortánk teteje). A tésztához a vajat a cukorral habosra keverjük, beletesszük a langyos olvadt csokoládét, majd a tojásokat és a végén a sütőporos lisztet. Ezt a masszát kenjük a körtékre. Előmelegített sütőben nagyjából 20 percig sütjük 180 fokon. Kihűlve fogyasztjuk.