Tojás leves

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 

Hozzávalók:

 

8 db tojás

1,5 l víztojasleves

2 evőkanál liszt

2 evőkanál olaj

1 teáskanál csemege pirospaprika

1 nagy fej vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

5-6 teáskanál őrölt fűszerkömény

só, delikát, bors

 

Elkészítés:

 

A lisztből és olajból készített rántáshoz, ha már hűlt egy kicsit, adjuk hozzá a pirospaprikát, majd öntsük fel kevés vízzel és alacsony lángon főzzük tovább állandó kevergetés mellett. Adjuk hozzá az egész fej vöröshagymát és a zúzott fokhagymát, majd forraljuk fel. Fűszerezzük fel sóval, delikáttal, köménnyel és borssal. Először tegyünk bele 2 tojást és kevergessük el, ez lesz a leves sűrűje, olyan mintha "tészta" lenne. Ha ez megvan, akkor a maradék 6 tojást óvatosan tegyük bele kevergetés nélkül, hogy egészbe maradjon. Nagyjából 10 perc főzés után, már kész is.

 

Receptek

Hiredetés

Hirdetés

Belépés

Keresés

GoogleRecept keresés