Sertéscomb fűszeres mártásban

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Hozzávalók:

1 kg sertéscomb

1- 1,5 dl étolaj

ketchup, mustár, bors, só

ételízesítő, só

2 kisebb fej vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

2 db savanykás alma

 

Elkészítés:

A húst besózzuk és bekenjük a ketchup, mustár, ételízesítő és bors keverékével, majd 1 éjszakára hűtőbe hagyjuk, hogy összeérjenek az ízek és, hogy puhuljon a hús. Másnap egy mélyebb edénybe helyezzük a húst, meglocsoljuk étolajjal. A cikkekre vágott vöröshagymát, almát és fokhagymát köréje helyezzük. 2 dl vizet öntünk alá, és lefedjük alufóliával, így sütjük 1 órán keresztül. Az 1 óra elteltével levesszük a fóliát a húsról és tovább sütjük, időnként a levével meglocsoljuk. A húst egy deszkán szeletekre vágjuk. A tepsiben maradt szaftot, hagymát és almát alaposan összeturmixoljuk, és a hússzeletekre öntjük.

Köretként rizst vagy sült burgonyát tálalunk.

 

Receptek

Hiredetés

Hirdetés

Belépés

Keresés

GoogleRecept keresés