Egyéb tészták

Tortilla tészta

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív

Hozzávalók:

 

30 dkg liszt

4 evőkanál olaj

1 teáskanál só

1/2 csomag sütőpor

víz

 

Elkészítés:

 

Fogunk egy tálat, beleöntjük a lisztet, sót sütőport és olajat, ezeket langyos víz folyamatos hozzáadásával lágy tésztává gyúrjuk. Ezt követően letakarjuk és 15 percig pihentetjük. A negyed óra elteltével nagyjából 12 golyóra választjuk szét tésztánkat és liszttel meghintve vékonyra nyújtjuk (18-20 cm). Egy tepsiben vagy vastag aljú serpenyőben, olaj nélkül megsütjük a lepényeket (ha hólyagosodik, akkor jó) Megfordítjuk és megsütjük a másik oldalát is. Melegen tálaljuk.

A tészta még nyers állapotban le is fagyasztható, így bármikor rendelkezésre állhat.

 

Lasagne tészta

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív

Hozzávalók:

 

50 dkg liszt

5 tojás

 

Elkészítés:

 

A lisztet a tojással és sóval összegyúrjuk egy kemény tésztává. A tészta előnye, hogy nem ragad így egyszerűbb kinyújtani. Vékony lapokra törekedjünk, így lesz ételünk igazán ízletes. Nagyjából 10*10-es kockákat szoktam a végén vágni belőle. A tésztát már csak meg kell főzni forró, sós vízbe és kezdhetjük is a rétegezést.

 

Krumplis lángos

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív

Hozzávalók:

 

20 dkg liszt

20 dkg krumpli

2 dl langyos víz

1 dkg élesztő + 2 evőkanál liszt

 

Elkészítés:

 

A krumplit héjában puhára főzzük majd hűlés után megtisztítjuk és áttörjük. Az élesztőt 1 dl langyos vízben, két kanál liszt hozzáadásával felfuttatjuk. Ha az élesztő felfutott hozzáadjuk az áttört krumplit, a 20 dkg lisztet, 1 dl langyos vizet és a sót. Alaposan összedolgozzuk, míg egy homogén masszát kapunk. Ezt letakarva egy órán keresztül kelni hagyjuk. Az idő eltelte után körülbelül 4 dkg-os cipókra osztjuk és még fél órán át letakarva állni hagyjuk. Kézzel laposra nyomkodva, nyújtva forró olajon hirtelen megsütjük.

Feltétnek fokhagymát, sajtot és tejfölt ajánlok hozzá. Az ismerőseim imádják.

Jó étvágyat!

 

Pizzatészta (alap)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív

Hozzávalók:

 

fél kg liszt

egy kocka élesztő felepizza

1 dl langyos tej

cukor

 

Elkészítés:

 

Langyos, cukros tejbe morzsoljuk az élesztőt és megvárjuk míg felfut. A fél kiló lisztet, sót és a felfuttatott élesztőt alaposan összedolgozzuk. Kevés langyos vizet majd adnunk kell hozzá, hogy összeálljon a tészta. Nagyjából 10 percig dagasztjuk. Ha a tészta már szép sima, akkor tegyük át egy tálba, szórjuk meg kevés liszttel és takarjuk le konyharuhával, tegyük meleg helyre és hagyjuk kelni még fél órát. Ez után már csak ki kell nyújtani, rátenni a kívánt feltétet és megsütni.

 

Palacsinta tészta

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív

Hozzávalók (15-20 db)

 

25 dkg liszt

3 tojás

3 dl tejpalacsintaaa

1 evőkanál porcukor

olaj vagy zsír

szódavíz

 

Elkészítés:

A tojásokat, porcukrot, egy csipet sóval, és a liszttel alaposan elkeverjük majd lassan hozzáadjuk a tejet, hogy ne legyen csomós. Ha még sűrű a tészta, akkor adj hozzá egy kis szódavizet, hogy könnyebb legyen. A tésztát pihentesd fél óráig, majd süsd ki serpenyőben.

Jó étvágyat!

 

Receptek

Hiredetés

Hirdetés

Belépés

Keresés

GoogleRecept keresés