Töltött báránysült

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Hozzávalók (4 személyre):

80 dkg bárány hús

2 zsemle

3 dl tejbárány

2 tojás

1/2 csomó petrezselyemzöld

10 dkg zsír

3 dkg vaj

őrölt bors, só

 

Elkészítés:

(kb. 80 perc)

A kicsontozott bárányhúst felvágjuk, hogy legyen hova tenni a tölteléket. A töltelékhez a zsemléket beáztatjuk tejbe, majd kifacsarjuk belőle. Az így kapott zsemlét megsózzuk, beletesszük a finomra vágott petrezselyemzöldjét, tojásokat, vajat, őrölt borsot és jól összekeverjük. Ezzel a masszával töltjük meg a húst és a nyílást bevarrjuk, hogy ne süljön ki belőle. A húst kívülről is megsózzuk és leöntjük forró zsírral, majd közepesen meleg sütőben szép lassan aranybarnára sütjük. Nem árt sülés közben a levével néha meglocsolni.

Kihűlve és melegen is egyaránt tálalhatjuk. Köretként burgonyapürét, párolt rizst vagy salátákat ajánlok.

 

Receptek

Hiredetés

Hirdetés

Belépés

Keresés

GoogleRecept keresés