Mézzel-tejjel sült csirke

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Hozzávalók:

 

1 grillcsirke (80 dkg)

3 dl tejcsrke

1 dl méz

20 dkg csiperkegomba

csemegepaprika

5 dkg liszt

őrölt fekete bors, só

 

Elkészítés:

 

A csirkét megtisztítjuk majd feldaraboljuk. A darabokat sózzuk, borsozzuk, paprikázzuk, megforgatjuk lisztben majd egy kivajazott tepsibe tesszük. Közepesen meleg sütőbe tesszük és fél óra alatt szép pirosra sütjük. Ha már megsült, akkor a csomómentesre kevert méz és tej elegyét ráöntjük a csirkére. Visszatoljuk a húst a sütőbe és a legalacsonyabb hőfokon sütjük még 40 percet. A cikkekre vágott gombát is a csirkére szórjuk és sütjük még 10 percet.

Hasábburgonyával vagy rizzsel tálaljuk. Mellé száraz fehérbort kínálhatunk.

 

Receptek

Hiredetés

Hirdetés

Belépés

Keresés

GoogleRecept keresés