Mézes zserbó

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Hozzávalók:

(tészta)

50 dkg liszt

6 dkg zsír

16 dkg porcukor

1 kiskanál szódabikarbóna

4 kanál tejföl

4 kanál olvasztott méz

2 egész tojás

 

(töltelék)

3 tojás sárgáját 3 evőkanál porcukorral, 5 kanál liszttel csomómentesre keverünk, felengedjük 5 dl tejjel, sűrűre főzzük, majd kihűtjük.

20 dkg vajat, 16 dkg porcukrot habosra kavarunk, hozzáadunk 2 kanál rumot, 2 kanál baracklekvárt, 1 vaníliás cukrot.

 

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit rétestészta keménységűre gyúrjuk, 4 részre osztjuk és a tepsi hátoldalán világosra sütjük.

A két masszát jól összekeverjük, megtöltjük vele a lapokat. A tetejét csokimázzal bevonjuk.

Receptek

Hiredetés

Hirdetés

Belépés

Keresés

GoogleRecept keresés