Mézes zserbó
Hozzávalók:
(tészta)
50 dkg liszt
6 dkg zsír
16 dkg porcukor
1 kiskanál szódabikarbóna
4 kanál tejföl
4 kanál olvasztott méz
2 egész tojás
(töltelék)
3 tojás sárgáját 3 evőkanál porcukorral, 5 kanál liszttel csomómentesre keverünk, felengedjük 5 dl tejjel, sűrűre főzzük, majd kihűtjük.
20 dkg vajat, 16 dkg porcukrot habosra kavarunk, hozzáadunk 2 kanál rumot, 2 kanál baracklekvárt, 1 vaníliás cukrot.
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit rétestészta keménységűre gyúrjuk, 4 részre osztjuk és a tepsi hátoldalán világosra sütjük.
A két masszát jól összekeverjük, megtöltjük vele a lapokat. A tetejét csokimázzal bevonjuk.