Narancsos kacsa

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Hozzávalók:

1,25 kg-os pecsenyekacsa

4 narancs

fél citrom levenarancsos_kacsa

1 vöröshagyma

2 dl száraz fehérbor

2 evőkanál narancslikőr

6 dkg vaj

1 sárgarépa

só, őrölt bors

 

Elkészítés:

(kb. 2 óra)

A megtisztított és felkarikázott répát, hagymát 2 dkg vajon megdinszteljük. Felöntjük 2 dl borral és 3 dl vízzel, enyhén megsózzuk, majd alacsony lángon fedő nélkül egy órát pároljuk. A kacsát a maradék vajon elősütjük, sózzuk, borsozzuk, ráöntjük az elkészített alaplét és alacsony lángon nagyjából 45 perc alatt készre főzzük. A narancsokat meghámozzuk, az egyik narancs héját gyufaszálnyi vékonyra szeljük, a húsát felkarikázzuk és meglocsoljuk citromlével. A vékonyra vágott narancshéjat 1,5 dl vízben főzzük 2 percen keresztül, ez után leszűrjük, leöntjük a narancslikőrrel és ázni hagyjuk. Fél óra állás után ráöntjük a narancskarikákra és a kész kacsára kanalazzuk. Öt perc alatt összerotyogtatjuk, majd a kacsát kivesszük és 4 részre vágjuk, köré narancsszeleteket helyezünk. A visszamaradt mártást besűrítjük és a húsra öntjük.

Párolt rizzsel vagy főtt burgonyával tálaljuk.

 

Receptek

Hiredetés

Hirdetés

Belépés

Keresés

GoogleRecept keresés