Brokkolikrémleves

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Hozzávalók:

 

1 db közepes méretű brokkoli

1 db vöröshagyma

4 db közepes krumpli

3 gerezd fokhagyma

brokkolikrémleves

1 liter húsleves

1 teáskanál szerecsendió

1 teáskanál őrölt fehérbors

1 púpos teáskanálnyi só

1 csokor petrezselyem zöld

1 púpos evőkanál liszt

1 kis doboz tejföl

2 evőkanál olívaolaj

 

Elkészítés:

 

Az apróra vágott vöröshagymát és az összezúzott fokhagymát, két evőkanál olívaolajon üvegesre párolom, majd hozzáadom a rózsáira szedett brokkolit, a kis kockára vágott krumplit, és a petrezselyem felét. Felfűszerezem sóval, őrölt fehér borssal és szerecsendióval. 10 percig párolom, majd felöntöm meleg húslevessel. Puhára főzöm a brokkolit, majd leturmixolom. Ezt sűrítem a lisztből és tejfölből készült habarással. A levest ismét felforraljuk és hozzáadjuk a petrezselyem másik felét.

Tálaláskor pirított zsemlekockát vagy füstölt reszelt sajtot szórhatunk a tetejére. (néhány egészben hagyott brokkoli rózsa is jól mutat rajta)

 

Receptek

Hiredetés

Hirdetés

Belépés

Keresés

GoogleRecept keresés