Morgós csúcs
Hozzávalók:
(tésztához):
10 dkg darált keksz
20 dkg darált dió
25 dkg porcukor
8 dkg margarin
4 dkg kakaópor
Kristálycukor a díszítéshez, meggy a sütemény közepébe
(töltelékhez):
25 dkg gesztenyemassza
5 dkg porcukor
15 dkg darált háztartási keksz
10 dkg vaj
rum vagy rumaroma
Elkészítés:
A kekszet, diót, porcukrot és a kakaót összedolgozzuk, ha nagyon száraz és omlót a tészta, akkor kevés tejet adunk hozzá. Nagyjából 25 db gombóc készíthető belőle, melyeket a végül kristálycukorba forgatunk.
A gesztenyemasszát összedolgozzuk a keksszel, porcukorral, vajjal és egy kevés rummal.
A kekszes diómasszát belenyomkodjuk a formába (ez akár egy citromfacsaró is lehet) úgy, hogy a közepébe még beleférjen a töltelék. Beletesszük a meggyet a közepébe, majd a megmaradt üreget a gesztenyés masszával teljesen feltöltjük. A kristálycukor miatt könnyedén kirázható a formából a sütemény.