Szezámmagos csirke

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Hozzávalók:

0,5 kg csírkemell

(bunda)

6 evőkanál liszt

3 evőkanál keményítő

1,5 kiskanál sütőpor

1 tojás

1 evőkanál olaj

víz

(külső massza)

ketchup, méz, erőspista/erőspaprika, szezámmag ízlés szerint (én nagyjából kétszer-háromszor annyi ketchupot szoktam beletenni, mint mézet)

 

Elkészítés:

A csirkemellett újnyi csíkokra vágjuk. A lisztet, keményítőt, sütúport, tojást, olajat csómómentesre keverjük. Adunk hozzá egy kevés vízet, de csak ennyit, hogy még sűrű legyen a massza. Ebbe a masszába megforgatjuk a csírkemellet és bő olajba kisütjük szép pirosra. Az olajból kivéve azoonnal beleforgatjuk a masszába.

 

 

Receptek

Hiredetés

Hirdetés

Belépés

Keresés

GoogleRecept keresés