Gesztenye sapka
Hozzávalók (10 db):
25 dkg gesztenyemassza
8 dkg vaj
2 dkg sima liszt
2 tojás
2 cl rum
1 kávéskanál reszelt citromhéj
(díszítéshez)
10 dkg gesztenyemassza
8 dkg tortabevonó
5 dkg reszelt mandula
10 db 6 cm-es kosárkaforma
Elkészítés:
A gesztenyét, a vajat, a tojást a rummal és citrom héjával habosra keverjük, majd óvatosan a lisztet is hozzáforgatjuk, hogy a hab ne törjön. A kapott masszát a formákba szétosztjuk és előmelegített sütőben 180 fokon 10 percig sütjük. Kivesszük őket a formából és olvasztott csokoládéba mártjuk, majd megforgatjuk a reszelt mandulában. A bojtot apró gesztenyegolyókból formáljuk, majd szintén csokoládéba mártjuk őket is és így helyezzük az alap tetejére.