Krumplis lángos
Hozzávalók:
20 dkg liszt
20 dkg krumpli
2 dl langyos víz
1 dkg élesztő + 2 evőkanál liszt
só
Elkészítés:
A krumplit héjában puhára főzzük majd hűlés után megtisztítjuk és áttörjük. Az élesztőt 1 dl langyos vízben, két kanál liszt hozzáadásával felfuttatjuk. Ha az élesztő felfutott hozzáadjuk az áttört krumplit, a 20 dkg lisztet, 1 dl langyos vizet és a sót. Alaposan összedolgozzuk, míg egy homogén masszát kapunk. Ezt letakarva egy órán keresztül kelni hagyjuk. Az idő eltelte után körülbelül 4 dkg-os cipókra osztjuk és még fél órán át letakarva állni hagyjuk. Kézzel laposra nyomkodva, nyújtva forró olajon hirtelen megsütjük.
Feltétnek fokhagymát, sajtot és tejfölt ajánlok hozzá. Az ismerőseim imádják.
Jó étvágyat!

Recept keresés