Tejszínes alagút

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Hozzávalók (20 szelet):

(piskóta)

4 tojás

12 dkg kristálycukor

12 dkg liszt

2 dkg kakaópor

 

(többi)

30 dkg gesztenyepüré

2,5 dl tejszínhab

10 dkg porcukor

15 dkg tortabevonó étcsokoládé

0,7 dkg zselatin

0,8 dl víz

 

Elkészítés:

A piskóta hozzávalóiból szokásos módon piskótát készítünk (lehetőleg akkorát, mint a gyümölcskenyérforma alja). Ha kész, rácsra borítva várjuk, hogy kihűljön.

A gyümölcsforma belsejét kibéleljük sütőpapírral, majd a gesztenyemasszát egyenletesen eloszlatjuk a belső felületén. Ebbe kenjük majd bele a következős krémet. A zselatint meleg vízben feloldjuk, a tejszínből kemény habot verünk a porcukorral és utána óvatosan összeforgatjuk a langyos zselatinnal. Ezt a krémet öntjük bele az előbb gesztenyével kibélelt formába. Ráfektetjük a piskótalapunkat és kb. 2 órára hűtőbe helyezzük.

Hűlés után a piskótát kiborítjuk, majd lehúzzuk róla a sütőpapírt. A tetejét olvasztott étcsokoládéval vonjuk be, amit meleg vízbe mártott késsel szeletelünk.

Receptek

Hiredetés

Hirdetés

Belépés

Keresés

GoogleRecept keresés