Francia mustármártás

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Hozzávalók:

 

15 dkg hűtött vaj

1 evőkanál víz

2 tojássárgája

fél citrom leve

só, őrölt fekete bors,

1 kiskanál mustár

pár tárkonylevél

 

Elkészítése:

 

Fogunk egy edényt, felolvastunk benne egy evőkanál vajat, majd hozzáadjuk a vizet és habverővel jól elkeverjük. Az edényt a tűzre visszatéve, alacsony lángon, állandó keverés mellett adjuk hozzá a vaj többi részét. Vigyázzunk, nehogy felforraljuk a mártást. A mártást citromlével, sóval és borssal ízesítjük. Ismét levesszük a tűzről és hozzákeverjük a mustárt és az apróra vágott tárkonylevelet.

Párolt halhoz, főtt húsokhoz vagy tojásételekhez illik igazán.

 

Tipp: Ha a mártás összeugrik, 1-2 evőkanál hideg vizet adjunk hozzá, keverjük el és ismét kisimul.

 

Receptek

Hiredetés

Hirdetés

Belépés

Keresés

GoogleRecept keresés