Gombával töltött sonka
Hozzávalók:
40 dkg csiperkegomba
1 evőkanál paradicsompüré
8 vékony szelet gépsonka/házi sonka
10 dkg vaj
2 dl tejföl
10 dkg reszelt félkemény sajt
1 mokkáskanál reszelt vöröshagyma
só, őrölt bors
Elkészítés:
(kb. 60 perc)
A megmosott, cikkekre vágott gombát megpárolunk 5 dkg vajon, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A sonkaszeleteket megtöltjük ezzel a töltelékkel és feltekerjük, mint a palacsintát. A gomba párolásakor visszamaradt levébe beletesszük a megmaradt 5 dkg vajat, paradicsompürét, vöröshagymát, sót, borsot és felforraljuk. A tűzről levéve hozzákeverjük a tejfölt. Ezt a mártást öntjük a sonkatekercsekre, megszórjuk reszelt sajttal és a sütőbe tesszük míg a sajt meg nem olvad rajta. Főként előételként tálaljuk, de főételnek is elmegy burgonyapürével, rizzsel és salátával.