Spanyol őszibarackos kacsasült
Hozzávalók:
1,6 kg-os kacsa
60 dkg őszibarack
3 dkg liszt
4 dl húsleves (kockából is jó)
1 dl brandy
fél csomó petrezselyemzöld
majoránna
só
Elkészítés:
(kb. 100 perc)
A kacsát megmossuk, enyhén besózzuk, a hasüregét bedörzsöljük majoránnával és a 2 lábát összetűzzük. Egy mély zománcozott tepsiben, előmelegített, forró sütőben egy kicsit megkapatjuk a húst, majd vizet öntünk alá és befedjük alufóliával, a lángot pedig mérsékeljük. Sütés közben az alatta lévő lével időnként meglocsoljuk, hogy ne száradjon ki. Ha elfőné a levét, akkor húslevest öntünk alá. Ha a hús megpuhult levehetjük róla a fóliát és a mellen lévő bőrt egy éles késel bekockázzuk, hogy minél több zsír kisüljön belőle. Ha megsült a hús, akkor leöntjük a zsírját és egy lábasba öntjük, ahol a kimért liszttel csomómentesre keverjük. Felengedjük a húslevessel, a konyakkal és felforraljuk. Ezt a levet átszűrjük majd beletesszük a negyedekre vágott őszibarackot és nagyjából 10 percig rotyogtatjuk. A húst az őszibarackos mártással tálaljuk.