Bolognai rakott krumpli
Hozzávalók:
1 kg krumpli
35 dkg darált hús
4 db főtt tojás
1 doboz sűrített paradicsom
2 közepes fej vöröshagyma
10 dkg sajt
1 nagy doboz tejföl
4 gerezd fokhagyma
petrezselyemzöld
majoránna, oregáno, bazsalikom
olaj, só, bors
Elkészítés:
Főzzük meg a 4 db tojást, a vöröshagymát pedig nagyobb szeletekre vágva kevés olajon pároljuk meg. Ehhez adjuk hozzá a darált húst és ízlés szerint a fűszerezzük fel (só, bors, majoránna, oregáno, bazsalikom, három gerezd fokhagyma, sűrített paradicsom) Ezt főzzük nagyjából 10 percig, hogy összeérjenek az ízek. A még nyers krumplit hámozzuk meg és szeljük fel vastagabb karikákra. Egy tepsi aljára tegyünk egy kevés olajat és egy réteg krumplit. Ezt a réteget hintsük meg egy kevés sóval és borssal. Erre merjük rá a darált húst, s a tetejére helyezzük rá a szeletelt tojásokat, majd ismét a karikára vágott krumpli következik fedőrétegként. Az egészet fedjük be alufóliával és fél órára helyezzük forró sütőbe.
Amíg sül az ételünk, addig a tejfölt, reszelt sajtot, egy gerezd fokhagymát és petrezselyemzöldet keverjük össze. Ha eltelt a fél óra, akkor vegyük le a fóliát ételünkről és öntsük rá a sajtos-tejfölös öntetet. Fólia nélkül helyezzük vissza a sütőbe, amíg a sajt meg nem pirul a tetején.