Túrós rántott gombafejek
Hozzávalók (4 személyre):
8 nagyobb csiperkegomba
10 dkg tehéntúró
4 tojás
0,5 dl ecet
1 csomó kapor
8dkg liszt
8 dkg zsemlemorzsa
3 dl olaj
3 evőkanál tejföl
őrölt gyömbér, só
Elkészítés:
(kb. 60 perc)
A gombákat megmossuk, majd enyhén ecetes vízzel leforrázzuk és lecsepegtetjük. A töltelékhez a túrót áttörjük, hozzáadunk 2 tojást, a finomra vágott kaprot, egy kevés sót és simára keverjük. 2-2 tombafejet összeragasztunk ezzel a töltelékkel és bepanírozzuk. Bő olajban aranybarnára sütjük. A tejfölből a kapor kimaradt részével és a gyömbérrel hideg mártást készítünk, ezt öntjük majd a gombára.
Köretnek párolt rizst vagy burgonyapürét tálalhatunk.