Tűzoltó torta
Hozzávalók:
(tészta)
23 dkg liszt
másfél kávéskanál sütőpor
2 vaníliás cukor
12 dkg porcukor
12 dkg vaj vagy sütőmargarin
2 egész tojás
(töltelék)
2 vanília puding
7-8 dl meggybefőtt leve
3 evőkanál cukor
1,5 teáskanál fahéj
1/2 liter tejszín
ELkészítés:
A tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk. A kész tésztát margarinnal bedörzsölt, lisztezett tepsibe nyújtjuk. Ha sikerült elhelyezni úgy, hogy az egész tepsi alját ellepje rárakhatjuk a kimagozott meggyet. Ez után a vanília pudingot, cukrot és a fahéjat a meggy levével összefőzzük és még melegen a meggyel fedett tésztára öntjük. Ha ez kész, 15 dkg hideg vajat vagy sütőmargarint, 15 dkg porcukrot, 15 dkg lisztet, 1,5 kávéskanál fahéjat összekavarunk és az előző réteg tetejére morzsoljuk. Az így elkészült rétegelt tésztát a sütőben szép aranysárgára sütjük, majd ha kihűlt 1/2 liter növényi tejszínt keményre verünk és a tetejére kenjük. Díszítésként megszórjuk fahéjjal.