Svéd karácsonyi sonka

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Hozzávalók:

 

2 kg-os füstölt sonka (csont nélkül)

1,5 kiskanál szegfűszeg

4 babérlevél

1,5 kiskanál majoránna

2 evőkanál méz

1,5 kanál őrült fekete bors

1 tojássárgája

2 evőkanál mustár

zsemlemorzsa (a tetejére)

 

Elkészítés:

(kb. 2 óra + áztatás)

A sonkát miután eltávolítottuk a kemény bőrét, egy éjszakára vízbe áztatjuk, hogy csökkentsük sótartalmát. Az összetört fűszereket elkeverjük a mézel, mustárral és a tojássárgájával. Ezzel a masszával bedörzsöljük a sonkát, szorosan fóliába tekerjük majd mérsékelt hőmérsékletű sütőben megsütjük (kilogrammonként kb 60 perc) Lekaparjuk róla a fűszerkeveréket és megszórjuk zsemlemorzsával, 10-15 percre visszadugjuk a sütőbe és szép pirosra sütjük.

Hagyományos köretként almával párolt fehér- és vörös káposztát tálalunk. Egyébként burgonyapürével vagy salátával is tökéletes karácsonyi fogás.

 

Receptek

Hiredetés

Hirdetés

Belépés

Keresés

GoogleRecept keresés