Ördög pörkölt
Hozzávalók:
1 dl étolaj
3 nagy fej vöröshagyma
60 dkg sertéscomb
3 gerezd fokhagyma
3 dl ketchup
1 evőkanál mustár
2 kávéskanál pirospaprika
20 dkg zöldbab
10 dkg zöldborsó
só, bors, ételízesítő
erős paprika
Elkészítés:
Forró olajon megpároljuk az apróra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk az ujjnyi csíkokra vágott sertéshúst, valamint ízlés szerint sót, borsot, ételízesítőt, fokhagymát, pirospaprikát, mustárt és erős paprikát. Összekeverjük, és 30 percig főni hagyjuk. Amikor a hús már majdnem megfőtt, hozzáadjuk a zöldborsót, zöldbabot és a ketchupot, így főzzük még nagyjából 15-20 percig. Vigyázzunk, hogy ne ragadjon le.
Tálaláskor főtt rizst szolgálunk fel hozzá.